Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkX. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Török F.-Törekvés SE - Széchenyi KA
66-68 (17-14, 13-15, 18-16, 18-23) Kadett 1.
2017. október 8. (vasárnap) 11.00

Jöhetett a második meccsünk, immár hazai pályán a tavalyi U15-ös döntő 5. helyezettjével, a Győrrel. Ellenfelünknek nem volt még meccse, de ismertük őket tavalyról. Két extra játékosuk van a mezőnyposztokon, de komoly magasságkülönbség nincs a két csapat kötött. Nagyot léptünk volna előre, ha sikerül hozni a meccset.

Az első negyedben villámrajtot vettünk, 12-1-re is vezettünk, érezhető volt, hogy ellenfelünknek ez az első tétmeccse. Nem is volt ekkora különbség a két csapat között. Felzárkóztak, sőt a vezetést is átvették. Mindkét csapat emberfogással dolgozott és mi próbáltuk megérteni, hogy két emberre kell figyelni alapvetően.

A második negyedben jól kezdtünk ismét és elhúztunk 23-14-re, a meccs folyamán másodszor volt komolyabb előnyünk. Természetesen jött a felzárkózás, az egyenlítés, de egy pontos előnnyel mi mehettünk az öltözőbe a félidőkor.

A 3. negyed második felében jött a Blanka show, egymaga 10 pontot dobott zsinórban és ezzel ismét 8 pont volt ide, már harmadszor tudtunk ellépni ellenfelünktől, de a negyed végére 3 pont előnyünk maradt.

A záró negyedben óriási izgalmak voltak. Ellenfelünk először lépett el tőlünk 4 ponttal, de visszajöttünk. Innentől szinte végig váltott vezetés volt, de az utolsó 1,5 percben 3 pontos előnyünk volt. Sajnos Vivien 3 mp alatt odaütött, így a két büntetőt értékesítve, már csak 1 pont volt közte. Örült végjátékban, 14 mp-cel a vége előtt egy győri lerohanás a félpályánál állt meg és az érkező játékos még nem ért át a támadó térfélre a passznál, így visszajátszás és időt kértünk. Megbeszéltük, hogy csak eladott labda ne legyen, jó az 5 mp is, ha baj van. Sajnos hibáztam és rossz helyre rajzoltam fel a bedobást és talán nem Kincső kezébe kellett volna adjam a bedobást ebben a helyzetben. Sajnos a bedobásból eladtuk és ellenfelünk ziccert dobott. A felvett labdánál történt a faultunk, de labdára ment, mégis sportszerűtlent ítélt az egyik játékvezető, ami hatalmas hiba volt. Így ellenfelünk nemcsak átvette a vezetést, de a plusz büntető értékesítése után náluk maradhatott a labda, ekkor 11 mp volt hátra (ez hatalmas játékvezetői hiba volt…). Barbi szíve a helyén volt és kiharcolt egy feldobást, így maradt 6 mp-ünk, mert a nyíl nekünk kedvezett. Nem tudtuk gólra váltani… Szó szerint kiénekelték a sajtot a szánkból.

Óriási meccs volt, nekem a tavalyi kadett meccseim emlékeit idézte. Nagyot küzdöttetek és nem érdemeltünk vereséget… de a GYŐZELMET MEG KELL SZEREZNI! Nem voltunk elég higgadtak a végén, de egy ilyen meccsen bármelyik csapat nyerhet és ma a Győr nyert messze nem érdemtelenül. Két extra embere 36 pontot dobott, de sokszor sikerült levédeni őket csapatmunkával. Ismét bántóan több tiszta ziccerünk maradt ki. Sokat elárul, hogy a 10 pályára lépett játékosunkból 4-en nem dobtak pontot (összesen 0/14 a mezőnyből) és másik két játékosunk pedig 2-2 ponttal tudott hozzájárulni. Így 4 emberünk volt csak aktív pontszerzésben.

Tanulási fázisban vagyunk és remélem, hogy ez a vereség nem tör le minket, mert nagyon nagy dolog, hogy ez ellen a csapat ellen végig nyerési esélyünk volt! Apróságok döntöttek, de ez ilyenkor mindig így van. Kár a meccs elején elvett triplánk miatt, kár a végén a sportszerűtlenért…de nem ezen múlt! Nagyon közel voltunk és sajnos a végén több rossz döntésem is volt…

Sajnos a korosztályváltással a 2003-as korosztálynak elmaradt a serdülő utolsó évük, ahol nekik kellett volna húzni a csapatot. Mivel nekünk csak 4 fő 2002-esünk van, így ez minket még hátrányosabban érint. Biztos vagyok abban, hogy 2003-asaink sokat fognak az év folyamán előrelépni és akár a kadett/B, akár a bpi kadett meccseken a tiétek lesz a húzószerep. Ezt nem lehet elkerülni, ez egy sajátságos helyzet, de megoldjuk.

Enikő ismét nagyot játszott, hiszen 20 pontja mellett 17 lepattanót gyűjtött, bravó! Kelemen Barbinak hamar összejött a 3 faultja így a második negyedben sokat kellett ültetnem. A 20 pont és főleg a 8/11 büntető kiváló! Egészen elképesztő az a győzni akarás ami benned van. Erre az egész életedben fogsz tudni támaszkodni. Blankának volt az elején egy kiváló védekezése, majd 3 perc alatt dobott 10 pontot. Fontos lesz, hogy állandósítani tudjad a jó időszakokat. Vivien 10 pontjával sokat tett, de egy pici hiányérzetem van, több van benned! Rebeka továbbra is bizonytalan, próbáld átlépni azt a határt. Te vagy a csk, nem véletlenül választottak a többiek, hajrá! Strbik Fanni most volt velünk először és ez nagyon nehéz lehetett neki. Kissé megilletődött voltál, sokkal többet fogsz tudni ennél hozzátenni, drukkolok! Eszter az utolsó negyedben olyan védekezést mutattál, amire építhetünk. Kár volt azért a szép indulásos ziccerért, legközelebb már az is bemegy. Kincsőnek ma nem sikerült a múltkori teljesítményt hozni, de hosszútávon működni fog. Az utolsó bedobásért nagy kár. Ezek a pillanatok mindig mérföldkövek egy játékos életében, kíváncsi vagyok milyen hatással lesz rád. Hanna nagyon kell majd az önkontroll. Több rossz döntésed volt, ami első sorban ennek a hiánya. Ha elvisz a hév az jó, de arra, amerre a Barbit viszi. Hajrá! Szücsinek volt egy szép betörése, de sajnos elizgulta. Dolgozni kell tovább. Fanni és Jázmin most nem léphetett pályára, nagyon fontos lesz mindkettőtöknek a kitartás!

A vereség ellenére, nagyon büszke vagyok rátok, hatalmas küzdelem volt és tényleg csak apróságokon múlt. Menni kell tovább előre, nincs időnk szomorkodni. A mai napon még lehet, de hétfőn már dolgozunk tovább.

Köszönjük mindenkinek a szurkolást, óriási hangulat volt!
Gratulálunk ellenfelünknek!

Pontszerzőink: Szabó E. 20/3(7/10), Kelemen B. 20(8/11), Redling B. 12(0/1), Egri V. 10(2/2), Szopka R. 2, Strbik F. 2, Mohos E. 0(0/2) pont.

Statisztika

2017-10-05,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás