Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Zsíros Ak. Kőbánya - Török F.-Törekvés SE
107-26 (25-10, 28-10, 29-2, 25-4) Gyermek 3.

2018. február 10. (szombat) 9.00

Sajnos ezen a hétvégén sem sikerült bebizonyítani a csapatnak, hogy szereti és él hal ezért a játékért. Más dimenzió az, amit ti képviseltek és más az, amit a Kőbányai lányok.Amiről a múlt hétvége után írtam, úgy érzem nem igazán jutott el hozzátok.
Viszont az ellenfél csapatában találtam 3 olyan leányzót, akik azt képviselik, amiről írtam.
Szóval megnyugszom, hogy ez a mai fiatalok körében sem lehetetlen, csak úgy látszik nálunk nincs ilyen típusú versenyző.
A 15-ös játékosuk dobott 38 pontot, a 8-as játékosuk 24 pontot, és a 14-es játékosuk 11 pontot. Valamint a kiegészítő embereik is dobtak kosarakat nem is keveset.
Mind ezt a negyedek eredményei is tükrözik. Minden negyedben kaptunk majdnem 30 pontot. Úgy védekeztek, hogy öröm volt nézni őket.

Ami az egészben dühít, hogy mi pont ugyanezt tanítjuk nektek, ugyanezt próbáljuk megértetni veletek, de nem igazán megy. Azért ez számomra mindent elárul. Amiről az edzéseken beszélek, hogy ez a játék a védekezésről és a támadásról szól, az itt mind bebizonyosodik. Sajnos ti más hőfokon égtek, nem tudom megértetni veletek, hogy ezt a játékot gyorsan és agresszíven, keményen játsszák.
26 pontot dobni egy mérkőzésen és 107 pontot kapni, az azt jelenti, hogy se támadásban, se védekezésben nem volt közünk a játékhoz.
Ez nagyon szomorú és számomra értékelhetetlen. Sajnálom, hogy ezen az oldalon vagyok edző, és sajnálom, hogy minden hétvégén ezt kell végig néznem a gyerek csapatunktól.

A másik, ami már egy ideje zavar és többször hangot adtam neki az a szülőknek szól. Nem tudom megérteni, hogy miért kell szülőként a nézői oldalról a gyerekeket folyamatosan irányítani. Úgy gondolom ez nem a ti dolgotok. A csapat minden meccsen kap feladatot, amit a mérkőzés előtt az edzéseken, és a mérkőzések közben megbeszélünk. Felháborít most már nem először, hogy a szülők folyamatosan irányítják gyerekeiket. Ez úgy gondolom az én feladatom, és nem a szülők feladata. Hangsúlyozom, akinek nem inge nem veszi magára.

Igazából úgy érzem ezek a hétvégi mérkőzések ennek a csapatnak teljesen értelmetlenek. Addig, amíg ilyen hozzáállással dolgoztok nem is lesz előre lépés. De az, is eszembe jutott, hogy lehet ennyire vagytok képesek és én olyan gyerekekkel megyek versenyezni, akik egy közepes szinten vannak, ha iskolai viszonylatban kell osztályozni. Én pedig elviszem őket egy versenyre, ahol 4-es, 5-ös tudásszintű gyerekek lépnek pályára. Talán az iskolában azok járnak versenyre, akik kiemelkednek a többiektől és van valami extra bennük.

Továbbra is úgy érzem, hogy hiányzik belőletek a tűz, a harciasság, az élet, a vidámság, az élelmesség, a versenysport iránti szeretet, a küzdeni tudás, az alázat, az akarat, ezek nélkül sajnos ez a játék és semmi más nem megy. Én nem tudok erőszakkal senkit sem megtanítani ezekre a dolgokra. Ez vagy meg van egy versenyzőben vagy nincs. Én nem tömegsport szintű edzéseket tartok nektek és nem olyan múlttal rendelkezem. Én nem azért megyek le edzést tartani, mert nincs más lehetőség, azért mert ez a mindenem, ezt szerettem volna gyerekkoromtól kezdve csinálni, és szeretnék olyan értéket átadni a mai gyerekeknek, amit én is kaptam az edzőimtől. Szeretném, ha többek lehetnétek, mint a mai átlag nem sportoló társaitok. És szeretném, ha olyan élménnyel gazdagodhatnátok, amit majd később ti is tovább tudtok adni az életetek bármely területén. Szeretném, ha a sportban eltöltött éveitek adna egy olyan alapot számotokra, amire mindig szívesen fogtok emlékezni és mindig büszkék lesztek arra, hogy nektek erre volt lehetőségetek.

Bennem ilyen gondolatok fogalmazódnak meg, ezért nem tudom érdektelenül csinálni és azért vagyok a mérkőzéseken ilyen elhivatott, mert ezek vannak bennem. Nagyon jó lenne, ha a másik oldalon is találnék ilyen gyerekeket, akiknek csillog a szemük, és nem félnek a kihívásoktól.

Továbbra is hangsúlyozom hibázni lehet, mert mindig abból tanul az ember a legtöbbet, de semmit nem csinálni és ennyire érdektelennek lenni sok jóra nem vezet.

Gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez, köszönjük a játékot! Megérdemelten győztek és jó volt látni őket!

Bízom benne, hogy egyszer ezt magunkról is elmondhatom, leírhatom.

Pontszerzőink: Szajkó G. 6, Bagdi H. 6, Turós B. 6, Fernández-Kiss A. 4, Turós G. 2, Heim V. 2 pont.

Éva néni

 

2018-02-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás