Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Kosárlabda Akadémia Pécs/A - Török F.-Törekvés SE/A
61-55 (27-12, 16-12, 12-15, 6-16) Serdülő 1.
2018. február 10. (szombat) 11.00

Mivel a januári selejtezőn már kivívtuk a legjobb 16 közé kerülést, ennek a tornának pusztán az volt a tétje, hogy aki első két helyen végez, jobb sorsolásra számíthat a Főtáblán. Karolin az ujjsérülése, Bogi a betegsége miatt nem tudta vállalni a játékot, igaz, utóbbi beszállt a másik két mérkőzésre.
Nagyon rosszul kezdtünk, szinte átrohant ellenfelünk rajtunk. Sajnos, Karolin nagyon hiányzott az első ötösből, főleg a labdafelhozás és a védekezés terén, Dotti egyikben sem tudta helyettesíteni őt. A többi meccsen már Dóri megoldást jelentett erre, de akkor a második ötösünk gyengült játékerőben. Reménykedtem, hogy a 2. negyedben jelentősen faragunk a hátrányból, de ehhez be kellett volna dobnunk a tiszta helyzeteinket! A hazai pálya – mint már oly sokszor – semmilyen előnyt nem jelentett számunkra és ez elmondható a folytatásra is. Képtelenek vagyunk koncentráltan, feleleőségteljes hozzáállással befejezni a támadásainkat, hajigálunk dobás helyett.
A tetemes hátrányból vajmi kevés esélyünk volt feltápászkodni, de nem volt lehetetlen. A 3. negyedben már sokat faraghattunk volna belőle, de mindig valami pici hiányzott hozzá: kihagyott helyzetek ismét, pontatlan passzok, szabad labdák megszerzése, eladott labdák stb. Ezt a negyedet nyertük ugyan, de még mindig 16 volt közte. A záró negyedben aztán elkaptuk a fonalat és egy 10-0-s rohammal 6 pontra feljöttünk. Nyílt lett a találkozó, ellenfelünk megtorpant (igaz, egyik meghatározó játékosuk sérülés miatt kiszállni kényszerült), mi pedig végre elkezdtük azt játszani, amit tudunk. Abszolút benne volt a fordítás lehetősége, de megint jöttek a hibák, a kihagyott helyzetek és végül nem tudtunk nyerni.Kétség sem fér hozzá, hogy ezt a mérkőzést az első félidőben veszítettük el. De, meg lehetett volna! Lili nagy hibát követett el, amikor a 3. negyedben kipontozta magát, így nem maradt lehetőségem „megforgatni” a csapatot kompetens cserejátékos híján.A 4. negyed mutatta meg igazán, hogy mire is vagyunk képesek, kár, hogy nem az elejétől fogva ebben a felfogásban játszottunk!

Gratulálunk az ellenfelünknek!

Sz.T.

 

Pontszerzőink: Horváth L. 6 (0/2), Strbik F. 21 (5/6), Darázsi D. 15 (1/3), Martos L. 2, Oláh Zs. 4, Fábián D. 7 (1/2) pont

2018-02-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás