Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Török F.-Törekvés SE/A - Vasas Akadémia
49-79 (8-24, 11-20, 15-16, 15-19) Serdülő 1.
2018. február 11. (vasárnap) 9.30

Igazából sok esélyünk nem volt a győzelemre, tétje sem volt már, 25 ponttal kellett volna nyernünk ahhoz, hogy egy alsó házi körbeverés esetén a 2. helyen végezzünk, ez végképp irreális célkitűzés lett volna.
Jól kezdtünk és, ha 8 büntetőből nem csak 2-t dobunk be, még vezethettünk is volna. Aztán Fanni megsérült a bokájára, kiszállni kényszerült a játékból. Innentől sejthető volt a történet kimenetele, már csak a tisztes helytállásban bízhattunk.
Az első félidőben meggyőző fölényben játszott a nagydarab játékosokkal teletűzdelt ellenfelünk, viszont a 2. félidőben, mondhatni, egyenrangú ellenfelek voltunk. Jóllehet, ekkor már a másik oldalon a cserék is szóhoz jutottak, de ez nem von le semmit abból, hogy mi foghíjasan és fáradtan becsülettel álltuk a sarat.
Összességében azt tudom mondani, nem vallottunk szégyent. Igaz, jobban is sikerülhetett volna, de így, utólag megállapítható, hogy ilyen kaliberű ellenfelekkel szemben súlytalanok vagyunk. Technikailag nem látok lemaradást, cm-ben és kg-ban viszont jóval kevesebbek vagyunk és ezzel nincs mit csinálnunk. Továbbra is úgy gondolom, lehet esélyünk a legjobb 8 közé kerülésre, de pokolian nehéz lesz és egy jó adag szerencse is kell hozzá.
Ami továbbra is nagy probléma, hogy a 4-5 meghatározó játékosunk mögé nem tudok még felsorakoztatni olyanokat, akik helyettesíteni tudnák őket
Egyénileg értékelve:Fanni és Dodó igazi vezéregyéniségei ennek a csapatnak és összességében ezt bizonyították is. Dodó nagyon sokat fejlődött, végre van még egy emberünk Fanni mellett, aki az utóbbi időben felnőtt hozzá, lehet rá építeni és jól kiegészítik egymást.. Igaz, sokszor hebrencs még, időnként felelőtlen, de a képességeit egyre inkább eredményesen használja és abszolút meghatározó a csapatban. Mellette Dóri lépett igazán sokat előre és az ő játéka tetszett leginkább a torna során. Fantasztikusan küzdött, rengeteg labdát szerzett, használta az eszét (kivéve, mikor kipontozta magát), és végre felvállalt helyzeteket, melyektől eddig félt és ez nagy eredmény! A Vasas ellen 13 pontig jutott, ami ilyen mérkőzéseken eddig nem volt jellemző. Csak így tovább! Lili felemás volt, egyrészt fegyelmezetlen (kétszer is sújtotta a csapatot kipontozódásával), másrészt meghatározó volt bizonyos helyzetekben és ő is felvállalt végre betöréseket, pontban is többet hozott az eddigieknél. Kriszti tulajdonképpen, támadásban hasznosan mozgott a pályán, a védekezésben sokszor hibázott és a 3 mérkőzés alatt egyetlen pontot sem tudott szerezni, ami aggasztó, pedig volt rá lehetősége. Dotti nem igazán volt használható. Továbbra is jobban érzi magát a földön fetrengve, bizonytalan labdával a kezében, kiszámíthatatlan a cselekvése a pályán, téthelyzetben nem bevethető. Pedig az adottságait józanul kihasználva nagyon nagy szükség lenne rá. Ő is két meccsen pont nélkül zárt. M. Luca keveset tudott hozzátenni a játékunkhoz. Mozgása, megoldásai betörésekben egészen egyediek és hasonlítanak a profi kosárlabdához, de a befejezések elképesztő módon félre sikerülnek. Védekezésben is sokszor kihagy. Azt kell mondanom, hogy nála fejben nem áll össze ez a játék, pedig nagy lehetőségek vannak benne. Talán, idővel beér. Zsófi kicsit csalódás volt számomra. Az egy dolog, hogy egy évvel fiatalabb és a kedvenc területéről, a palánk alól nem tudott eredményes lenni a magas, nagy testű ellenfelekkel szemben. De, küzdeni, vetődni, agresszívnak, erőszakosnak lenni ettől még lehet, sőt a versenysportban kell is! Összesen 3 faultja volt a 3 meccsen, pedig nem keveset játszott. Egy-egy találata volt meccsenként (elsőn kettő), aminél ő többre képes.A „kiegészítőknek”, akik bevállalták, hogy ott legyenek és kiegészítsék a csapatot, köszönöm a részvételt. Nekik még sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy „bele tudjanak szólni” az ilyen szintű küzdelmekbe, de a lehetőség mindenki előtt adott!Köszönjük a lelkes szurkolótábor közreműködését!Gratulálunk az ellenfelünknek!

Sz.T.

Pontszerzőink: Horváth L. 10 (2/4), Strbik F. 1 (1/4), Lugosi D. 4, Darázsi D. 16/3 (1/5), Dorogi B. 2 (0/2), Oláh Zs. 2, Babosa R. 1 (1/2), Fábián D. 13 (3/5) pont
2018-02-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás