Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Honvéd Zrínyi SE - Törekvés SE
56-57 (9-19, 16-14, 16-18, 15-6) Felnőtt férfi
2018. március 8. (csütörtök) 19.10


A két csapat első mérkőzésén egy nagyon parázs, véglegekig kiélezett mérkőzésen, rendkívül sportszerűtlen és oda nem illő körülmények között szenvedtünk vereséget, így mindenképp vissza akartunk vágni.

A mérkőzést jól kezdtük, és amikor a játékvezető első hibás ítélete miatt visszaadtuk a labdát ellenfelünknek, hogy ők támadhassanak, mindenkinek eszébe ötlött az előző derbi. Az első 6 percben kiegyenlített játék folyt a pályán, váltakozva estek a kosarak (9-10). Ezt követően azonban végre elkaptuk a fonalat. Rendre beleértünk a labdákba, indításokkal és pontos befejezésekkel sikerült átvennünk a kezdeményezést, amelyre ellenfelünknek nem volt válasza, és a negyed végéig 10 pontos előnyre tettünk szert (9-19).

A lendületünk nem tört meg a második negyed elején sem. Előbb Hege majd Gábor duplái következtek (9-23), majd újabb jó védekezést követően Bozso 2 triplája érkezett zsinórban, a hazaiak pedig időt kértek a 4. percben (9-29). Taroltunk, uraltuk a meccset és igyekeztünk ezt tovább csinálni. Ellenfelünk azonban védekezést váltott, háromnegyed pályás, agresszív, sokszor inkább a fault határon túl védekezve. Amivel nem lett volna bajunk, ha szól a síp, amikor érkezik a fault. Nos, ez sokszor elmaradt, és mivel nehéz egy egyébként alapvetően nem szabvány pályán, szűk területen, faultokkal tarkított játék közben jól passzolni, elkezdetünk labdákat eladogatni. Két bekapott gól után időt kértünk, és próbáltunk rendet tenni a fejekben (15-31). Sajnos ez nem sokat segített, rendre kaptuk a faultokat, de nem szólt a síp, amikor pedig végre sikerült büntetőket kiharcolnunk, kihagytuk őket. Ezen felbuzdulva a hazaiak a félidőre 8 pontra zárkóztak (25-33).

A harmadik játékrész során is váltakozva estek a kosarak. Bár kezdtük felvenni a ritmust és sikerült alkalmazkodnunk a kemény védekezéshez, a büntetőket nagyon rosszul dobtuk. Kari, Hege és Gábor pontjaival ugyanakkor rendre sikerült válaszolni a hazaiak kosaraira, így a negyed végén 10 pontos előnnyel fordultunk (41-51).

Tudtuk, hogy brutális 4. negyed következik, mivel eddig is repült már 2 sportszerűtlen és 2 technikai…Ez így is lett, a hazaiak előbb egy triplát, majd egy duplát szereztek, mi pedig azonnal időt kértünk (46-51). Bár ezt követően sikerült végre két büntetőt kiharcolnunk, de ezeket is elhibáztuk és jött is a büntetés. Eladott labdák, kihagyott helyzetek és máris 1 pont volt oda, mi pedig ismét időt kértünk (52-51). Sajnos nehéz volt mit kitalálni, mert minden dobásunk lejött, ellenfelünk pedig mindent betalált. De visszamentünk és próbáltuk behúzni a végét. Előbb Kari szerzett duplát (52-53), amivel végre visszavettük a vezetést, ám sokáig nem tartott, mert sikerült egy elkerülhető gól-fault játékot összehozni ellenfelünknek, így ismét ott az előny (54-53). Ráadásul a következő támadásunkat ismét elhibáztuk, és kaptuk is a választ, így már közte 3 (56-53). De nem estünk kétségbe, mert előbb Hege szerzett egy nagyon fontos duplát, majd egy jó védekezést követően Gábor juttatott vezetéshez minket (56-57). 30 mp vissza, ellenfelünk időt kért, és 1 ponttal vezetünk. Nem volt mit tenni, ki kellett védekezni. Noha ez majdnem sikerült, egy támadópattanó visszaszerzése után egy teljesen ártalmatlan helyzetben 2 mp-cel a vége előtt megszólalt a síp (ez volt a 20. faultunk, a hazaiaknak volt 12, ők dobtak 21 büntetőt, mi 10 db-ot). Nem akartuk elhinni, hogy egy ilyen helyzetben ez megtörténhet. Természetesen mindenkinek beugrottak az első meccsen történtek és nagyon csalódottak voltunk. Ráadásul az ellenfél legjobb játékosa dobott kettőt. De úgy látszik, egy ilyen helyzetben bárkinek megremeghet a keze, és amikor az első büntető kimaradt, éreztük az esélyt, amikor pedig a második is lejött és Valesz megszerezte a pattanót, tudtuk, hogy vége.

Borzasztóan igazságtalannak éreztük volna, ha buktunk volna, de a Sors végül is visszaadott valamit.

 

Köszönjük ellenfelünknek a mérkőzést!

 

BZS

Pontszerzőink: Latóczki G. 14, Hegedűs D. 11/3, Beliczay Zs. 8/6, Zsoldos K. 8, Botyánszki V. 6, Somogyvári G. 5, Rubóczky Gy. 3, Max Gy. 2 pont.

2018-03-07,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás