Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

MTK Budapest - Török F.-Törekvés SE
65-63 (18-17, 16-18, 16-16, 15-12) Junior
2018. március 9. (péntek) 17.00

A junior „B” döntőben az MTK csapatát kaptuk a 4 közé kerülésért. Náluk egy sajnálatos sérülés miatt gyengültek, nálunk egy emberrel kevesebben. Náluk azonban kölcsönben játszhat egy center, ez ellenünk nagy előny. A mérkőzésünk előtt drámai csatában dudaszóra dobott triplával nyert a Fehérvár a Nyíregyháza ellen. Ez a sokk a mieinket is megérintette, mindenkiben feljebb ment az adrenalin.

Remekül kezdtünk, hiszen 8-0 volt ide pillanatok alatt. Emberfogás volt mindkét oldalon. Sokat cseréltünk már az elején, tudtuk, hogy hosszú 40 perc lesz. Letámadgattunk, amiből labdákat is szereztünk. Ellenfelünk kezdett feljönni és a negyed végére át is vették a vezetést. Ellenfelünk centere érkezésekor zónára váltott mindig. Sajnos teljesen tiszta triplákat sem tudtuk bedobni ekkor.

A második negyedben jöttek a tripláink, ráadásul jó százalékkal. Öt pontnál jobban nem tudtunk ellépni és a félidőre megmaradt ebből egyetlen pontocska. Nagy munka volt a pályán. Az első félidőben már mind a 11 játékosunk pályára lépett. Hatalmas energia volt mindenkiben, talán idén nem is láttam még ezt a csapatot ennyire motiváltan játszani.

A 3. negyedben egy nagyon szerencsétlen szituációban megsérült Gréti és tovább nem számíthattunk rá (utóbb kiderült, hogy a legrosszabbat elkerülte szerencsére). Kezdtek faultproblémáink is lenni, így kezdtek szűkülni a lehetőségeink. Csak ebben a negyedben 13 büntetőt dobhatott ellenfelünk. Kár volt érte. A negyed végén még mindig egyetlen ponttal, de vezettünk.

A záró negyedben óriási izgalmak voltak. Három perccel a vége előtt 3 ponttal ellépett ellenfelünk, de Kíra két büntetője, majd Cz labdaszerzése utáni ziccere már a vezetést jelentette. És el is dönthettük volna, mert két támadásunknál is ajtó-ablak ziccerünk volt, de sajnos elhibáztuk. Ellenfelünk két büntetőjével náluk volt az előny, majd dobtak egy olyan hármast, ami csak ebben a teremben esik be… Sajnos 57 mp maradt és 4 oda. Kezdtünk kiborulni a tripla miatt az időkérés alatt, de sikerült rendezni a sorokat. A megbeszéltek szerint 3 dolgot kellett megoldani ennyi idő alatt. Kellett egy dupla, majd egy jó védekezés és még egy dupla. Fantasztikus lelkierő volt mindenkiben, mert 15 mp-cel a vége előtt egálra hoztuk vissza a meccset. Sajnos a védekezésünknél szabálytalanok voltunk, így 6 mp-cel a vége előtt kettőt dobhatott ellenfelünk. Időnk már nem volt és mindkettő bement. Lilla hatalmas rohanását csak szabálytalanul tudták megállítani. Dobhatunk kettőt. Gyorsan megbeszéltük Lillával mi a teendő. Sajnos az első büntető kimaradt, így el kellett rontania a másodikat, hátha Enikő vagy Vivien vissza tudja tenni, de erre már csak 1,2 mp-ünk volt. Kimaradt, Vivien leszedte és a védő feje fölött vissza is tudta tenni…de kimaradt.

Utoljára ekkora erőt a tavalyi kadett „B” döntőn láthattam a csapaton a Nyíregyháza elleni döntőbe jutásért. Ez a mai energia azt is felülmúlta. Mindennél jobban mutatta, mennyire akartuk a sikert, hogy vigasztalhatatlanul sírtak játékosaink. Ilyen csak akkor van, amikor az ember a szívét-lelkét beleteszi.

Rendkívül büszke vagyok, mert kiváló meccset játszottunk. Igazi döntő hangulat volt, ami egy életre szóló élmény marad mindenkinek. Valakinek szomorúnak kellett lennie. Ma nekünk jutott ez a szerep. Disszonáns, ha azt mondom, jó volt látni a sok kisírt szemet, de ez csak azt mutatja, mennyire komolyan is tudjátok venni azt, amit csináltok. Apróságokon múlt, mondhatnám a kezünkben volt a végén, de nem sikerült.

Lilla élete meccsét játszotta. A hosszú sérülés után olyan energiával játszottál, hogy az elképesztő. A hátadon vitted a csapatot és tudom, hogy ez a 3/13-as büntető kísérteni fog egy ideig. A legjobb lepattanózó lettél 9 leszedett labdával és kiharcoltál 11 faultot. Ez így is dupla-dupla, de egyetlen lepattanón múlt a tripla-dupla. Nagy ajándék volt ez ma nekem, tőled! Kíra extra büntetőzése (8/8) mellett, sajnos a mezőnyből 3/16 sikerült csak, de az egész mérkőzés folyamán a régi Kírát láthattam. Azt a Kírát, aki szívét-lelkét beleteszi ebbe a csapatba. Alázattal dolgoztál végig, kár hogy nem jöttek a triplák. Viki 8 pontjával hatalmasat tett a csapatért. Utolsó utánpótlás meccseidet játszod, és úgy emlékezhetsz majd erre a meccsre, hogy az egyik legjobb voltál. Tudom ez mit jelent neked, büszke vagyok rád! Vivien nagyot harcoltál, most a büntetőkön sem múlt semmi, a végén pedig majdnem csodát tettél. Jó látni, hogy egy ennyire jól tanuló, értelmes lányunk van, aki rendkívül szerény és nagy dolgokra képes! Büszke lehetsz magadra én is az vagyok. Gréti nagyon peches volt, mert két faultja is finoman szólva határeset volt, vagy az sem. Ez az agyvizedet felforrósította. Sikerült lehiggadjál, nagyon pörögtél, de aztán egy nagyon szerencsétlen helyzetben sérültél meg és nem tudtad tovább a csapatot segíteni. Örülök, hogy talán a legrosszabbat megúsztad, de sajnos a „B” döntő további meccsein nem léphetsz pályára. Nagy kár! Lili csodálatos betörése nekem mindig meg fog maradni. Kevesen lépték át saját határaikat annyira, mint Te. Nagyon örülök, hogy idén Te vagy a csk., mert megérdemled minden szempontból. Nagyon nehéz feladatod lesz a szombati meccs előtt. Cz-nek újabb tapasztalat volt ez a mérkőzés. Nagyon sajnálom a végén azt a zicceredet, mert… Nem érezted ezt ma, de holnap újra pályára kell lépni és kell nekünk az egyik legponterősebb emberünk. Már csak két meccs van hátra, senki és semmi nem fogja visszahozni ezt. Ragadd meg a lehetőséget! Bízom benned! Encinek jött a triplája a legjobbkor. Rengeteget fejlődtél és igazi csapatember lettél, akire mindig lehet számítani. Nem volt ma annyi lehetőséged vállalni, de így is rengeteget dolgoztál védekezésben is. Timinek 5 perc jutott ma, de egyre megbízhatóbb vagy és ez jövőre biztosan kamatozni fog. Sokat léptél előre, neked az önbizalmad az ellenséged. Jövőre már nem lesz az! Julcsi is jól szállt be a játékba, neked is az önbizalomhiány a legnagyobb hátrányod. Remélem, még a döntőn láthatlak pontot dobni. Enikő egész éves eddigi teljesítménye a kadett és junior menetelésben egészen fantasztikus. Állandóan hatalmas megterhelés alatt kellett játszanod és mindig álltad a sarat. Most is nagyot küzdöttél, első éves kadettként, de most nem jöttek a pontok. Egy nagyon nehéz meccsen, remekül játszottál. Ami meg a végén kimaradt…legközelebb bemegy!

Jó érzés boldognak lenni egy vereség után, persze az az igazi, ha nyersz. De, így ki lehet kapni, ilyen alázattal, küzdéssel, akarattal, elszántsággal, bármikor, bárkitől.

Rendkívül nehéz lesz a holnapi meccs. Talán életetek legnehezebb feladata vár rátok. Egy nagy csalódás után egyből talpra kell állni. Nincs kétségem, hogy ez nektek sikerülni fog. Egymásért, Grétiért, a Törekvésért.

Köszönjük a szülőknek és mindenkinek a szurkolást. Különösen Blankának, Nikinek, Barbinak, Virágnak, Esztinek és Líviának és mindenkinek, akit nem láttam, de ott volt. Óriási hangulat, örökre szóló élmény marad.

Gratulálunk ellenfelünknek!

BK

Pontszerzőink: Károlyi L. 18/3(3/13), Dobos K. 14(8/8), Somogyi V. 8/3(1/2), Egri V. 7(3/4), Sváb G. 5/3(0/2), Czintos B. 4(0/2), Strausz L. 4, Herczeg E. 3/3 pont.

2018-03-08,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás