Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Törekvés SE - Kiss Lenke KS
77-76 (11-24, 21-20, 26-11, 19-21) Felnőtt női
2018. március 13. (kedd) 20.50


A két csapat első, novemberi összecsapásán az akkori tabella 3-as 4-es csapott össze, és egy hajtós, szoros mérkőzésen végül alulmaradtunk. A helyzet azóta szemernyit sem változtunk, a KLKS a 3-as, mi a 4-es és az éremszerzéshez vezető út első, és egyben legfontosabb állomása volt ez a meccs. Ha bukunk, nincs érem, ha nyerünk, akkor még megvan az esély. Mivel a hétvégén véget ért a junior bajnokság, erősítést is kaptunk Cz, Lilla és Kíra személyében és nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mire leszünk így képesek.

Nos, a meccs eleje, még az első mérkőzésen mutatott rossz kezdést is alulmúlta. Minden dobásunk kimaradt, miközben a gyenge védekezés miatt sorra kaptuk a könnyű gólokat. 3 perc játék után 8 pontos hátránynál már időt is kértünk (0-8). Sajnos látszólag ez nem sokat segített, mert a következő támadást is elrontottuk, az ellentámadásból pontot kaptunk és már 10 oda (0-10). A 4. percben végre Cz harcolt ki büntetőket, és meg is szereztük az első pontunkat (1-10). Ezt követően egyszer-egyszer sikerült Bokyt és Annát megtalálni a festékben, és szépen megkezdtük a pontgyártást. Bár sikerült 10 pontig zárkózni (7-17), ezt követően kaptunk egy 7-0-s futást, így a 9. percben már közte 17 (7-24). A negyed végén aztán Kata és Dodi is betaláltak, így csak 13 pont volt a negyed végén a különbség (11-24).

Az első összecsapásunk ugyanígy kezdődött a KLKS ellen, így nagyon nem lepődtünk meg. Szorosabban kellett védekeznünk és be kellett találni kintről.

Bár a második negyedet is ellenfelünk kezdte jobban (11-28), végre sikerült egy kicsit magunkhoz ragadni a kezdeményezést és jó csapatmunkával egészen 7 pontig feljönni (21-28). Itt már éreztük, hogy nagy gáz nem lesz, meccsben vagyunk. Ezt követően felváltva estek a kosarak egészen az utolsó percig (32-39), ám a negyed végén ismét hibáztunk, így 12 pont volt közte a nagyszünetben (32-44).

Nem volt kevés, de nem is volt behozhatatlan, minden azon múlt, hogy össze tud-e állni a védekezésünk, tudunk-e labdákat szerezni, és gyors gólokat, na meg végre triplákat dobni.

Bárcsak így működne az élet is, mint ahogy a következő 2 perc. Előbb Anna szerzett egy szép kosarat a festékből (34-44), majd egy kiváló védekezést követően labdát szereztünk és a zónára átállt védelmet egy passz után Kata dobta át 8 méterről (37-44), végül pedig egy újabb jó védekezés utáni indulásból Kata kapott labdát ugyanott, ahogy azt kell, már repült is a tripla, ugyanúgy csont nélkül, és felrobbant a csarnok, ellenfelünk pedig időt kért (40-44). Sajnos ezzel sikerült is minket kimozdítani a ritmusból és 2 perccel később már ismét 8 pont közte, mi pedig időt kértünk (42-50). Átbeszéltük, hogy nyugi, semmi gond, vegyünk egy nagy levegőt és csináljuk azt, ami eddig működött. Noha az időkérést követően még ellenfelünknek ment jobban a játék és a különbség újra 11 pontra nőtt (42-53), ezt követően minden elem a helyére került. Csodálatosan értünk oda védekezésben, labdákat szereztünk, indítottunk, és végre hibátlanok voltak a befejezések. A vendégeknek erre láthatóan nem volt válaszuk, így a negyed végéig egy 16-2-es futással – bár közben Krisztit egy szerencsétlen földet érést követően elvesztettük – átvettük a vezetést (58-55).

Kezünkben volt a mérkőzés, pedig már volt közte 17 pont is. Be kellett húzni, bár már nem volt Krisztink. Igyekeztünk úgy forgatni a csapatot, hogy a végén pihentek legyenek legjobbjaink. Ellenfelünk jól kezdte a záró etapot, és rögtön az első percben átvette a vezetést (58-59). Bár ezt követően Anna és Kíra pontjaival ismét nálunk volt az előny (62-61), de a vendégek kinti dobója egymás után kétszer is betalált, mi pedig azonnal időt kértünk (62-67). Kezdtünk fáradni, de nem adtuk fel. Az időkérés után Márti szerzett egy nagyon fontos duplát egy támadólepattanóból (64-67), ám ezt követően már megint bekaptunk egy triplát, majd egy rossz támadás után egy duplát és már ismét 8 pont volt közte (64-72). De ahogy sohasem, most sem adtuk fel. Előbb Anna szerzett egy duplát a festékből (66-72), és bár ezt követően elrontottuk a védekezést, de a két büntetőből csak egy ment be (66-73). A következő támadásunkból Boky szerzett pontokat a festékből (68-73), majd sikerült kivédekeznünk ellenfelünk támadását és az indulásból Anna harcolt ki két büntetőt, nem hibázott, így közte 3 és 2 perc vissza (70-73). Újabb jó védekezés a lepattanó megvan, majd Dodi robogott végig, kosár jó, és már csak 1 pont oda (72-73). Az utolsó percre fordulva ellenfelünk hozta a labdát, és bár jól védekezni nem sikerült, a könnyű gólt megakadályoztuk, így jöhetett a két dobás, amelyből ezúttal is csak 1 volt jó, így 2 közte, 1 perc vissza (72-74). Nem kértünk még időt, mert sok volt hátra. Bár elég lett volna nekünk a dupla is, de a támadóidőnk lejártához közeledve Kata végül egy lehetetlen helyzetből engedett el egy dobást, ami csont nélkül beesett, ismét felrobbant a csarnok, 1 pont ide, ellenfelünk pedig időt kért 35 mp-cel a vége előtt (75-74). Ki kellett védekeznünk! Na persze ehhez a vendégeknek is volt hozzászólni valója, méghozzá egy jó támadás formájában, így 1 pont oda, 22 mp vissza és kikértük utolsó időnket (75-76). Egyetlen támadás, meg kellett oldani! Egy új figurát vettünk elő, amit addig nem alkalmaztunk a meccsen. Be is jött, Anna teljesen üresen kapta meg a labdát a festékben, és bár a dobás kimaradt, a lepattanó Boky kezébe került, aki másodikra ugyan, de sikerrel tette vissza, így 6 mp-cel a vége előtt 1 pont ide, ellenfelünk pedig kikérte utolsó idejét (77-76). Ismét egyetlen feladat, ki kellett védeni! Ezúttal ez most sikerült is, kiszorított helyzetből érkezett az utolsó dobás, lepattanó Anna kezében, és kezdődhetett az ünneplés, mivel ismét sikerült egy komplett Nb1/b-s csapatot egy jó meccsen megverni.

Gratulálok Hölgyek, mert nagyon mélyről kellett visszaküzdeni magunkat, és egy nagyon jó ellenfél ellen sikerült mindezt megtenni. Mindenki hozzá tudott tenni, és egy igazi csapatmunkát láthattunk, kiváló egyéni teljesítményekkel. Büszke vagyok Rátok!

Köszönjük ellenfelünknek a mérkőzést!

 

BZS

 

Pontszerzőink: Széky A. 17, Kléner K. 16/9, Boksay K. 16, Kratochvill D. 11, Széky K. 6, Dobos K. 4, Károlyi L. 4, Széplaki M. 2, Czintos B. 1 pont.
2018-03-12,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás