Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Törekvés SE - BLSE Csata
63-75 (15-20, 15-17, 17-20, 16-18) Felnőtt női
2018. április 13. (péntek) 20.00

Az éremért folytatott harcunk egyik legfontosabb és egyben legnehezebb állomásához érkeztünk. Bár péntek volt és 13-a, és Kriszti, valamint Márti kidőltek a szezon hátralévő részére, fiataljainkkal kiegészülve mégis a győzelem volt a cél. Azt persze nem tudtuk, hogy a vendégek közben egy volt NB1/A-s játékost igazoltak…

A mérkőzést jól kezdtük, Kata rögtön megnyitotta a sort egy 9 méteres triplával, ami rögtön megadta az alaphangot (3-2). Bár Márti hiányában egyértelműen hátrányban voltunk a festékben, a mezőnybeli agresszív védekezéssel próbáltuk ezt kompenzálni. Sajnos azonban rengeteg apró hibát vétettünk, m méretbeli hátárnyunkból kifolyólag sok támadópattanót engedtünk, de néha teljesen egyszerű váltásokat sem oldottunk meg jól. Szerencsénkre azonban mindig volt mindenre válaszunk, így az utolsó perchez érkezve csak 1 pontos hátrányban voltunk (15-16). Sajnos a negyed vége azonban nagyon rosszul sikerült. Egyrészt két védekezési hibából is könnyű pontokat szereztek a vendégek, de ami a legfájóbb volt, hogy egy ártalmatlan szituációban, 3 mp-cel a negyed vége előtt Katának kiment a bokája, és le kellett vinni a pályáról, aznap estére elvesztettük őt (15-20).

Se Kata, se Kriszti, se Márti, 5 pont oda, menni kell tovább.

A másodi negyedet Kíra gól+faultja nyitotta, majd Cz második triplájával zárkóztunk és tartottuk az 5 pontos különbséget (21-26). Sajnos a védekezésünk továbbra is gyenge volt. Tudtuk, hogy ellenfelünk nem dob triplát, ennek ellenére képtelenek voltunk megoldani a feladatot a festéken belül. Megpróbáltunk zónára váltani, ám ez sem hozott megoldást, teljesen üres helyzetekhez jutottak a vendégek, nem is hibáztak, így bár Cz a negyed végén 3. tripláját is bevágta, 7 pont volt oda (30-37).

Rengeteg volt a kapott pont, gyenge volt a védekezés, ezt kellett összerakni. Azt terveztük, hogy fiataljainkkal kitámadunk, és próbálunk labdát szerezni.

Ez rögtön az első védekezésben össze is jött, Lilla szerzett labdát és robogott végig (32-37), majd a következő védekezésnél Cz szerzett labdát, ám a ziccer kimaradt, és ahogy az lenni szokott, kaptuk is a pontokat (32-39). Rengeteget hibáztunk sajnos mindkét oldalon. Ajtó-ablak helyzeteket hagytunk ki, miközben könnyű gólokat engedélyeztünk. A 4. percben már 12 pont volt oda (32-44), ám természetesen nem adtuk fel. Előbb Kíra triplája érkezett (35-44), majd Boky harcolt ki két büntetőt, amiből az egyik jó volt (36-44), és bár ezt követően kaptunk egy duplát, Kíra következő triplájánál már ismét csak 7 pont volt közte (39-46). Végre kezdtünk felzárkózni, jobban védekeztünk, jobban támadtunk és ekkor jött a feketeleves, amikor 3 mp-cel ellenfelünk támadóidejének lejárta előtt Bokynak is kiment a bokája…Boky csüccs, új 14, amiből kosarat kaptunk (39-48). Ezt követően váltakozva estek a kosarak, és 10 pontos hátrányból vártuk a záró játékrészt (47-57).

Se Kata, se Kriszti, se Márti, se Boky, 10 pont oda, 10 perc vissza…

Bár ekkor már legjobbjaink közül 4-en nem álltak a csapat rendelkezésére, a többiek, Annával és Dodival az élen, mindent megtettek a győzelemért. Az ő pontjaikkal nyitottuk a negyedet és 3 perc után 7 pontra zárkóztunk (52-59). Sajnos azonban Márti és Boky hiányát nem tudtuk pótolni a festékben, főleg úgy hogy ellenfelünk játéka kifejezetten a magas embereikre épül. Küzdöttünk és hajtottunk, de valahogy nem akart összejönni. Ha közelebb jöttünk, egy-két kosárral ismét 10 pont fölé küzdötték a különbséget. Ennek ellenére mi hajtottunk és mentünk utánuk, Dodi 2., majd Cz 4. triplájával 9 pontra zárkóztunk (62-71), ám nem volt bennünk több. Teljesen kihajtottuk magunkat, az utolsó 3 percben próbáltuk siettetni a befejezéseket, de még a nagyon egyszerű, közeli ziccereket is kihagytuk, így végül óriási küzdelemben, 4 kezdőjátékos nélkül, egyértelműen nem egyenlő erők küzdelmében vereséget szenvedtünk (63-75).

Sajnálom, hogy a bajnok elleni egyik mérkőzésen sem tudtunk teljes csapattal kiállni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert ennyi hátráltató körülmény közepette is az utolsó sípszóig hajtottatok, és sosem adtátok fel. Sajnos a temérdek kihagyott ziccer és a rossz védekezés miatt csak magunkat okolhatjuk, mert ha ezeknek a felét megoldjuk, akkor még a hiányzók és sérültek ellenére is meglehetett volna a meccs. Az éremért vívott harcban így már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, de amit mi meg tudunk tenni az az, hogy hozzuk a hátralévő 3 mérkőzésünket.

Gratulálunk ellenfelünknek!

 

BZS

 

Pontszerzőink: Kratochvill D. 18/6, Czintos B. 16/12, Dobos K. 12/6, Széky A. 7, Boksay K. 5, Kléner K. 3/3, Károlyi L. 2 pont.
2018-04-12,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás