Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

MTK Budapest - Törekvés SE
50-55 (11-19, 8-13, 16-13, 15-10) Felnőtt női
2018. május 13. (vasárnap) 18.00

A két csapat első összecsapásán, hazai pályán, teljes csapattal álltunk ki és nagyon sima, majd’ 30 pontos győzelmet arattunk. A bajnokság utolsó mérkőzésére azonban a sérülések miatt a kezdő ötösből 4 emberünk nem állt rendelkezésre, így merőben más meccsre számíthattunk. Mindezzel együtt győznünk kellett, hogy életben tartsuk reményeinket a bronzéremért.

Minden hátráltató tényező ellenére kiválóan kezdtük a meccset. Főleg a védekezésünk volt szikla szilárd, 8 perc alatt mindössze 3 kosarat kaptunk, miközben a támadóoldalon addigra már 7 játékosunk is betalált (6-15). Bár a negyed hátralévő 2 percét 1 ponttal elbuktuk, addigra már 9 játékosunk neve mellett állt szerzett pont (11-19).

A második negyedet is jól kezdtük, Zsófi ellenállhatatlan volt a festékben, zsinórban 6 pontot szerzett, büntetőket harcolt ki, és láthatóan nem volt rá válasza a hazaiaknak. Vezérletével a 6. percre már 10 volt közte, teljesen megérdemelten vezettünk (16-26). A negyed hátralévő percei pedig Anitáé voltak, aki remek bemozdulások, és még remekebb passzok segítségével előbb egy gól+faultot (büntető jó), majd a következő támadásból 2 büntetőt harcolt ki, így a nagyszüneten már 13 ponttal vezettünk (19-32).

Nagyon kellett mind Zsófi, mind Anita teljesítménye, hiszen rengeteg hiányzónk volt. Azzal persze tisztában voltunk, hogy előbb-utóbb ellenfelünknek is be fog akadni.

A harmadik negyed első kosara Vivié volt, így kialakult a legnagyobb, 15 pontos különbség (19-34). Ezt követően azonban már váltakozva estek a kosarak, ellenfelünk egyre többször alakított ki tiszta helyzeteket, amelyeket az első félidővel ellentétben most hibátlanul értékesítettek. Ennek ellenére mindig volt válaszunk támadásban, leginkább Bokyval nem tudtak mit kezdeni, aki szép lassan gyűjtögette a pontjait. A negyed végén azonban kétszer is hibáztunk egymás után, a lehetőségekkel pedig éltek a hazaiak, és 10 pontra zárkóztak (35-45).

Bár eddig folyamatosan cseréltünk, az utolsó negyedre a legerősebb ötösünkkel léptünk pályára, hogy biztosítsuk a végjátékot. Sajnos a támadójátékunk finoman szólva is akadozott, nem tudtunk könnyű helyzetekig eljutni. Szerencsénkre a hazaiak most nem tudtak élni a lehetőséggel, és a negyed derekán még mindig 9 volt ide (40-49). Ezt követően azonban zsinórban két kosarat is kaptunk, így azonnal időt kértünk (44-49). Átbeszéltük a dolgokat, rendet tettünk a fejekben, és felvázoltuk, mit fogunk játszani a hátralévő 5 percben. Előbb Boky szerzett kosarat ebből a figurából (44-51), majd pedig egy jó védekezést követően Vivit találta üresen a labda a figurából, aki nem hibázott, és ismét közte 9 (44-53). Persze nem dőlhettünk hátra, ellenfelünk nagyon szívósan tartotta magát és két újabb kosárral az utolsó percre 5 pontra zárkózott (48-53). A következő támadásunkból azonban Zsófi révén sikerült kosarat szereznünk, így percen belül már nagy bajunk nem lehetett (48-55). A végén még két büntetőt értékesített ellenfelünk, de ennél több már nem sikerült nekik, így végül szorosan, de 5 ponttal győztünk (50-55).

Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményhez, a várakozásokat messze felül múlva, még mindig éremért vagyunk harcban. Fiataljaink kiválóan szálltak be a bajnokságba, és mindig minden meccsen mindenki hozzá tudta tenni a magáét. Igaz hogy a bronzérem megszerzése mostantól nem a mi kezünkben van, de amit kellett, azt a rengeteg sérülés ellenére megtettük.

 

Köszönjük ellenfelünknek a mérkőzést!

 

BZS

 

Pontszerzőink: Boksay K. 13, Strbik Zs. 11, Egri V. 9, Kratochvill D. 6, Zsoldos A. 6, Vajai V. 4, Czintos B. 3, Harangi B. 2, Károlyi L. 1 pont.
2018-05-10,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás