Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Törekvés SE/B - Józsefvárosi KC
52-54 (15-17, 15-12, 7-13, 15-12) Felnőtt női/B
2018. november 09. (péntek) 20.50


Az előzetes eredményeket látva kifejezetten nehéz mérkőzésre készültünk, főleg annak tudatában, hogy mindössze 6 fővel tudtuk vállalni a játékot. Ám a bemelegítésnél kiderült, hogy ellenfelünk is csak 6 fővel érkezett, így nagyjából kiegyenlített erők küzdelmére számíthattunk.

A meccset jól kezdtük, ellenfelünk már a 3. perben időt kért, miután csak egy mezőnykosaruk volt (6-3). Alapvetően váltakozva estek a kosarak, sok hibával tarkított támadójátékok mellett. Nehezen találtunk be ellenfelünk zónája ellen, akik viszont sok labdát eladtak az emberfogásunk ellen, így a negyed végén mindössze 2 pont volt közte (15-17).

A második negyed is kiegyenlített játékot hozott, bár támadásaink továbbra is akadoztak a zóna ellen. Flóra azonban vállára vette a csapatot, agresszívan támadta a festéket, többször is jó bemozdulás után kapott jó labdát, így folyamatosan tartottuk a lépést. Közben megérkeztek a triplák is, Virág és Viki is betalált, így pedig a nagyszünetre csak 1 ponttal, de átvettük a vezetést (30-29).

A harmadik negyedet ráadásul jól is kezdtük, előbb Virág szerzett egy duplát, majd Flóra dobott be egy büntetőt, közte 4, ennyivel még nem vezettünk (33-29). Sajnos is véget is ért a diadalmenet. Ezt követően 4 percig gólképtelenek voltunk és hiába kértünk időt, a vendégek átvették a vezetést és a játékrész végén már 5 pont volt oda (37-42).

Tudtuk, hogy nem kell sok, elég 1-2 jó perc és egál.

Ezt tökéletesen sikerült végrehajtani, a negyedik negyed 1. percében Barbi gól+fault, majd Viki dupla és máris egál volt a kijelzőn (42-42). Bár ezután rossz védekezés miatt kaptunk egy duplát, Barbi triplájával már nálunk volt az előny (45-44). A negyed utolsó két percéhez érve, főleg Barbi pontjainak köszönhetően 1 pont volt ide (50-49), ám egy vissza nem szedett pattanó miatt ellenfelünk egy triplával büntetett, így 2 pont oda (50-52). A következő támadásból Flóra harcolt ki két büntetőt, aki hidegvérrel értékesítette mindkettőt, így egál, 50mp vissza, ellenfelünk időt kért (52-52). Megbeszéltük, hogy bármi jó, csak gól+fault ne legyen. Természetesen sikerült elkövetni ezt a butaságot, és bár szerencsére a büntető kimaradt, de 2 pont oda és nem állt meg a játék (52-54). Felrohantunk, ám sehogy sem tudtunk betalálni, ráadásul a játékszer nem hagyta el a pályát, fújás nem volt, így időt kérni sem lehetett. Ziccert rontottunk, majd támadólepattanót követően sem sikerült betalálni, így végül lepergett az idő (52-54).

 

Gratulálunk ellenfelünknek!

BZS

Pontszerzőink: Samu F. 16, Harangi B. 11/3, Somogyi V. 10/6, Vajai V. 7/3, Szűcs A. 7, Herczeg E. 1 pont.
2018-11-08,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás