Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Török F.-Törekvés SE - BEAC Újbuda KA
40-85 (5-32, 10-12, 14-21, 11-20) Gyermek 3.
2018. november 10. (szombat) 14.30

Először meccselhettem az idei gyerek csapatunkat. Csütörtökön már tartottam nekik egy edzést is, de koránt sem mondhatnám, hogy „megismertük” egymást, bár információim voltak a játékosokról. Mérkőzés előtt annyit kértem a lányoktól, hogy küzdjenek, hajtsanak és mutassák meg, mit tudnak.

Azt is tudtam, hogy ellenfelünk erősebb csapat nálunk, Ez már az elején bebizonyosodott, szinte átrohantak rajtunk, amit mi leginkább tétlenül néztünk. Az időkérés sem segített, állva hagytak minket. A húzó emberek semmit nem mutattak, mindössze Timi és Luca talált egy-egy kosarat, illetve Villő egy büntetőt. Sorra adtuk el a labdákat, amiből rendre leindítottak minket, visszaérkezni nem voltunk hajlandóak.

A 2. negyed már kiegyenlített volt, igaz, az ellenfelünknek ez volt a gyengébb ötöse. De, sokkal jobban játszott ez az ötösünk, védekezésben mindenképp és, ha bedobjuk a helyzeteinket, simán nyerhettük is volna. Bia már itt megmutatta, hogy kosarat akar dobni, mellette Hanna küzdött nagyon, be is találtak mindketten.

A 2. félidőben igyekeztem megtalálni azokat az embereket, akik védekezni hajlandóak és pontot is tudnak szerezni. Mindkét feltételt senki sem teljesítette. Bianka támadásban messze a legtöbbet produkálta, sajnos a gyenge védekezése beárnyékolta ezt a jó teljesítményt. Ettől függetlenül ő volt a leghasznosabb a pályán. Hanna játéka tetszett még, akit, ha nem zavarna annyira a labda vezetése közben, sokkal több pontot szerezhetett volna. Hajtott, küzdött, labdákat szerzett. Timi simán dobhatott volna akár 20 pontot is, de ő sincs megfelelő barátságban a labdával. Hihetetlen jó érzékkel tud betörni, 1-1-ezni, de dadog a kezében a labda, elhagyta sokszor. Rengeteg tiszta helyzetet dobott mellé, amit nem igazán értettem. Védekezésben gyengén produkált. Villő – mint ahogy több társa is – súlytalan volt a jelentős magassági és fizikális fölénnyel szemben. Próbálkozott, küzdött, de igazán helyzetbe kerülnie legtöbbször nem sikerült. Viki még nagyon labdabizonytalan, több helyzete is adódott, de őt is elnyomták, vagy nem tudta lekezelni a labdát. Franciskától többet vártam, igaz, csúszott-mászott a pályán, igyekezett, de ő sem a magasságáról híres, így nemigen tudott helyzetbe kerülni. Kiarának most nem ment, próbálkozott, de kevés sikerrel, benne biztos, hogy több van.

A legnagyobb csalódás számomra Nóri volt, aki egyedül felvehette volna fizikálisan a versenyt az ellenféllel szemben, ehelyett elbújt, nem vállalkozott, észre sem lehetett venni, hogy a pályán van. Pedig, el kellett volna, hogy vigye a csapatot a pályán! Betti gyengén produkált, főleg védekezésben, le is kellett cserélnem emiatt. Alacsony termeténél fogva az a minimum, hogy védekezésben tegye oda magát és legyen hasznos. Fruzsi, Luca és Mercédesz most viszonylag kevesebb lehetőséget kaptak, közülük talán Mercédesz volt leghasznosabb, de mindegyikőjüknek voltak jó megmozdulásaik.

Végül is szimpatikus, jó szellemű csapatot irányíthattam. Rengeteget kell még dolgozniuk ahhoz, hogy erre a szintre felfejlődjenek. Ennek fontos megalapozása lenne az edzéslátogatás növelése azoknak, akik nem érik el a kívánt szintet.

Gratulálunk az ellenfelünknek!

Sz.T.

 

Pontszerzőink: Szalay L. 2 (0/2), Sárkány K. 1 (1/2), Polyucsák M. 2 (2/2), Komlósi-G. T. 4, Kálmán V. 5 (1/1), Magyari B. 14 (4/7), Kálmán H. 6 (0/3), Berkli N. 2, Hargitai V. 2, Szikszai F. 2 (0/2) pont


2018-11-08,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás