Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Vasas Akadémia/B - Török F.-Törekvés SE/A
54-68 (12-17, 16-15, 15-14, 11-22) Serdülő 1.
2018. november 11. (vasárnap) 15.00

Meglepően jól kezdtünk, végre bedobtuk a helyzeteinket, a védekezésünk is rendjén volt. Második ötösünk viszont 2 perc alatt elherdálta az 5 pontos előnyünket, ami bosszantó volt. Időkérést követően végre elkezdtek ők is játszani és visszavettük a vezetést. Soványka 4 pontos előnnyel fordulhattunk. Kíváncsi voltam, összerakva a csapatokat mire leszünk képesek. A 3. negyed elején gyorsan átvette a vezetést a Vasas, nem találtuk a játék ritmusát. Néhány cserét követően beindult valami, Karolin vezérletével, majd Réka és Barbi fontos kosaraival a negyed végére ismét nálunk volt az előny.

A záró negyedben végre sikerült olyan játékot produkálnunk, amire vártam. Magabiztosan és a duplázás miatti fáradalom ellenére pontosan, jól játszott a csapat. Karolin és Barbi nagyot játszottak ekkor, Petra is betalált kétszer, így 19-re nőtt az előnyünk, amelyből 14 meg is maradt a végére.

Jó volt ezt látni a Debrecen elleni fiaskó után, mert ebben már voltak biztató dolgok.

A statisztikánkon is lényegesen jobb mutatókat láthatunk: 31 lepattanót gyűjtöttünk a 41-gyel szemben, 66-ból 28-szor találtunk be, ami 42 %-nak felel meg és már „csak” 19 labdát adtunk el. Ezt már megfelelő szintnek tekinthetjük.

Karolin volt a motorja a csapatnak, ezen a mérkőzésen nagyot játszott, el is fáradt rendesen. 22 pontja önmagáért beszél. Mellette Barbit tudom kiemelni, aki nagyon fontos kosarakat szerzett és hasznosan játszott. Valamint Réka nyújtott még kiemelkedőt, nagyot küzdött és ha a befejezéseket megfelelő technikával hajtotta volna végre, akár 20 pontot is szerezhetett volna. Védekezésben is rendkívül hasznos volt. Fanni játéka hullámzott, voltak jó periódusai, pl. az utolsó negyedben. Nála az a baj, hogy csak időnként tud ott lenni fejben is a pályán. Vivien és Petra ugyan kellettek a sikerhez, de, főleg az utóbbi sok hibával játszott. Vivi kosarai fontosak voltak, ő védekezésben is hasznosabb volt. Enikő kifulladt a 2. félidőre, előtte voltak jó megmozdulásai. Dorina kellemes színfolt volt, szerzett is 6 pontot és a védekezése is javult. Grétinek még sokat kell erősödnie, hogy ebben a mezőnyben érvényesíteni tudja tehetségét, ezért azt gondolom, hogy türelmesnek és ugyanolyan szorgalmasnak, alázatosnak kell lennie továbbra is, mint eddig és nemsokára meg lesz az eredménye! Dóri puhány volt, nem érezte, mikor mi lenne a feladata, védekezésben és támadásban egyaránt gyenge teljesítményt nyújtott. Hajni szintén használhatatlan volt, néhány jó megmozdulása mellett sokat hibázott védekezésben és pontot szereznie sem sikerült. Sasa kevés lehetőséget kapott most, de ez nem azt jelenti, hogy nem számítunk rá a jövőben.

Köszönjük a játékot az ellenfelünknek!

Sz.T.

 

Pontszerzőink: Zelenák V. 6, Rivasz P. 6, Turós B. 11 (1/2), Turós G. 2 (0/1), Szabó K. 22 (2/2), Gyárfás F. 4, Varga E. 2 (2/6), Horváth D. 6, Szabó R. 9 (5/13) pont
2018-11-08,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás