Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Vasas Akadémia - Török F.-Törekvés SE
88-24 (26-0, 11-8, 26-4, 25-12) Kadett 3.
2018. december 9. (vasárnap) 9.30

Az első negyed eredménye teljes mértékben mutatja, mennyire „akartunk” kosárlabdázni ezen a mérkőzésen. A válasz egyszerű: semennyire! Oly annyira nem, hogy támadásban még helyzetig sem jutottunk és, mivel senki nem akart kosarat dobni, még egy nyamvadt faultot sem sikerült kiharcolnunk, hogy legalább büntetőből szerezzünk 1 pontot.

Jóllehet, a Vasas – döntőre is esélyes – szinte komplett serdülő csapatával szemben, ebben az összeállításban nem lehetett esélyünk, de egy tisztes helytállásra törekedhettünk volna.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mért is erőlködünk azon, hogy az országos bajnokság mellett (ahol kevés, havi 2 mérkőzés van csupán 18 gyerekre) minél több játéklehetőséget biztosítsunk a játékosainknak, amikor nem akarnak élni a lehetőséggel? Lejönnek és (tisztelet a kivételnek, mert ilyen is van, csak nagyon kevés!) kényelmesen, a saját komfort zónájukból ki nem lépve, kb. 80-as pulzussal (180 helyett) elvannak a pályán és az sem zavarja őket, hogy megalázó vereséget szenvednek! Amikor a lelátóról a saját szüleiktől hallják, hogy tegye már oda magát egy kicsit legalább, mert már ők sem bírják nézni ezt a lélektelen hozzáállást, ez sem hatott!

A 2. negyedben is csak némileg változott a helyzet, igaz, az ellenfél is bátran cserélhetett, talán, kicsit megsajnálva minket.

A 2. félidőben folytatódott a macska-egér harc, időnként voltak felvillanásaink, egyszer-egyszer védekeztünk és labdát is szereztünk, de azt a fajta küzdést, amely elvárható lenne, továbbra sem láttam. A két kadett közül Rozi hajtott, akart, felvállalta a labdafelhozatalt (melyet serdülőink önzetlenül és látványosan átengedtek neki), rá nem lehet panasz. Blanka is küzdött, de a labdavezetése nagyon gyenge szintű, a labdafelhozatalt nem lehetett rábízni és sokszor nem találta a helyét a pályán, mint ahogy védekezésben az emberét sem.

A serdülők közül Hajnit emelem ki magasan, aki tragikus lelkiállapota mellett is a legtöbb pontot szerezte és képes volt hasznos lenni a pályán. Minden tiszteletem az Övé! Mellette Gréti hozzáállásával lehettem elégedett.

A többieknek pedig éppen itt az ideje elgondolkodni azon, mit is szeretne kezdeni az imént leírtakkal, mert a jövőben, ebben a korosztályban, ezen a szinten nem fogjuk megtűrni a küzdeni nem hajlandókat!

Gratulálunk az ellenfelünknek!

Sz.T.

 

Pontszerzőink: Rivasz P. 2, Turós B. 2, Szabó Karolin 4, Gyárfás F. 4, Svélecz D. 4 (2/2), Bagdi H. 6 (2/2), Szabó R. 2 (0/2) pont
2018-12-06,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás