Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

Óbudai Kaszások - Török F.-Törekvés SE
54-94 (11-35, 11-16, 10-19, 22-24) Serdülő 3.
2018. december 9. (vasárnap) 13.00

A mérkőzés előtt kiértékeltem a lányoknak az előző mérkőzésen tapasztalt hozzáállásbeli problémákat. Ez már nem az első ilyen beszélgetés volt, viszont azt elmondtam nekik, hogy a mostani az utolsó. Innentől, ha nem változik a helyzet, változtatok a kereten.

A Vasas serdülőinél lényegesen gyengébb ellenállással kellett megküzdenünk, de, az első negyedet leszámítva, partner volt az ellenfelünk.
Jó szerkezetű csapat és nem egy ügyes, jó alkatú leányzó pattogtat ott.

Az első negyedben hengereltünk (talán felfogtak a lányaink valamit a meccset megelőző „fejmosásból”), védekeztünk, labdákat szereztünk, indítottunk és eredményesen fejeztük be támadásainkat. Egyedül a buta fault-okra lehetett panasz, sorra dobattuk a büntetőket ellenfelünkkel, akik szinte csak ebből szereztek pontokat.

A második negyed már kiegyensúlyozottabb volt, nem „ült” igazán a letámadásunk és támadásban is sokat hibáztunk.

Összerakva az ötösöket is fölényben voltunk, de igencsak akadozott a gépezet. A letámadó, csapdázásra épülő védekezésünket, sajnos nem sokan értik, érzik a csapatból, mondhatnám, egyedül Karolin képes megvalósítani, aki sok labdát csent el jó érzékkel mozdulva azokra a passzokra, melyeket – a többi pályán lévőn kívül – mindenki más tudta, látta, hová fognak menni. Hozzáteszem, ez a része a dolognak csak részben tanítható, ehhez kell bizonyos érzék is. De, ha valaki tud koncentrálni és 100%-ban a pályán lenni, az is meg tudja valósítani az esetek többségében. No, ezzel a 100%-kal van baj ennél a csapatnál.

Némileg elszomorított, hogy támadásban a begyakorolt játékokhoz még mindig, többen nem képesek felállni sem, nemhogy eljátszani azt!

Összességében, már lényegesen jobban odatették magukat a lányok, de, amint azt megjegyeztem a mérkőzés végén, ennél is van jobb.

Karolin felébredt csipkerózsika álmából, és – bár a hibákat nem mellőzve – hozta, ami elvárható tőle. Dóri remekelt, ami a pontgyártását illeti, valószínű pályája csúcsát dobta. Egyébként is hasznosan, eredményesen játszott, még ő volt Karolin mellett, aki megmozdult legalább a passzokra. Büntetőit nagyon jó százalékban értékesítette. Mellette Petra emelkedett ki a mezőnyből, bátran vállalta fel emberrel a nyakán is az erőziccereket, amit jó volt látni és ponterős volt. Nála továbbra is az 1-1-ben való védekezés a probléma. Vivien csak akkor szeret futni úgy, ahogy tud is, amikor támad emberelőnyben, visszaérkezni, megakadályozni az ellenfelet a könnyű kosárszerzésben már nem hajlandó. Fanni, amíg bírta fejben (ez az első negyedben volt), hasznos volt, 1-1-ben egész jól védekezik, a besegítéseket, csapdázásnál a labdaszerzési lehetőségeket, a helyezkedést már nem érzi, nem csinálja. Továbbra sem hajlandó palánkra tenni a közeli helyzeteket, nála (ezzel nincs egyedül) is a rossz beidegződés (nem így szoktam mondani) akaraterővel párosul, ami komoly akadálya a fejlődésnek. Kizárni legalább nem mindig felejtett el és volt néhány szép megoldása támadásban. Réka is hasonló, előrelépését fejben jelentősen gátoló tényezőkkel rendelkezik, ziccereknél lelassít, lóbálja a labdát, rossz, általunk sosem tanított technikával fejezi be és rendre ki is hagyja. Védekezése viszont jó. Barbit még mindig kenyérre lehet kenni, tesójából alig van valami benne a küzdést illetően. Pedig, fantasztikus érzéke van a játékhoz, de ebből vajmi keveset kamatoztat. Gréti lassan be fog érni, ha továbbra is ilyen alázattal és akarással csinálja. Hiányzik még néhány cm és kg, a többi adott. Csengén látszódott a kihagyás, nemigen találta helyét a pályán, de továbbra is számítok rá. Dorina kicsit csalódás volt, kihagyogatott védekezésben és támadásban sem hozta azt, amit tud. Majd legközelebb!. Hajninak köszönöm, hogy ott volt és játszott mindkét mérkőzésen!!!

Köszönjük a játékot az ellenfelünknek!

Sz.T.

Pontszerzőink: Zelenák V. 8 (2/8), Rivasz P. 22 (2/4), Turós B. 4, Turós G. 2, Szabó K. 16 (2/4), Gyárfás F. 9 (1/2), Horváth D. 2, Svélecz D. 26 (6/7), Bagdi H. 3 (1/2), Szabó R. 2 pont
2018-12-06,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás