Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkX. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek
Hír / oldal:  
   

Dávid Kornél KA - Török F.-Törekvés SE/A
61-67 (12-16, 14-16, 16-20, 19-15) Kadett 1.
2018. február 18. (vasárnap) 14.00

Sajnos az alsóházi rájátszás előtt egy nehéz döntést kellett meghozni. Barbi távozni kényszerült, így az egyik meghatározó emberünkre nem számíthattunk már. Sérültjeink még nem bevethetőek, betegség és sok egyéb dolog miatt, messze nem a legerősebb csapattal tudtunk kiállni. De mindig az a legerősebb csapatunk, aki pályára lép. Ma ők voltak. Nem ismertük ellenfelünket igazán, de a bemelegítésnél feltűnt a magasságbeli különbség.

Az első negyedben nehezen indultunk be, az első 5 percben mindössze Enikő két triplája akadt be. Enikő kintről nem kegyelmezett, mert 3/3-nál tartott a triplavonalról az első negyedben és sikerült átvenni a vezetést is.

A második negyedben közepére sikerült ellépnünk ellenfelünktől 11 ponttal. Sikerült indításból is gólt dobni. Sajnos ellenfelünk visszajött a félidő előtt 6 pontra és még támadhatott is, de megúsztuk.

A 3. negyedben 10 pont körül tudtuk tartani a különbséget, de minden védekezésünkben hatalmasat kell küzdeni ellenfeleink magas embereivel. A lepattanókat megnyugtatóan gyűjtöttük be és a dobószázalékunk is bíztató volt. A negyed végén már 10 pont volt ide.

A záró negyedben Enikő 4. triplájával 14 ponttal léptünk meg de ekkor még sok volt hátra. Már nagyon fáradtunk, de bíztunk benne, hogy kibírjuk a végéig. Jöttek a hazaiak és egy triplával 5 pontra zárkóztak, de már csak 2,5 perc volt hátra. Sikerült válaszolnunk leindításból is, majd 6 pontos előnyünknél Enikő bevágta az 5. tripláját és ezzel már eldőlt. Hatalmas volt az öröm, megérdemelten nyertünk, de óriási dolog, hogy így is sikerült kiharcolni a győzelmet.

Vivien igazi vezéregyéniség volt, a hátán vitte a csapatot, még mindig sok a tiszta kihagyott dobóhelyzet, de szépen haladsz ezeknek az értékesítésében is. A büntetőkkel jobban kellene büntetni! Bravó Vivien hatalmas teljesítmény volt! Enikő hullámvölgyben volt, nem jöttek a pontok, most beteg is volt, de játszani akart. Az első tripla megtörte a jeget, kiszakadt a gólzsák. Újra a régi voltál, elképesztő, hogy ilyen teljesítményre és ennyi játékpercre voltál képes ilyen állapotban. Szenzációs 5 tripla és majdnem a végén is bement 9 méterről! Bravó Enikő! Fanni az elején kissé megilletődött volt, de sikerült ezen átlendülnie. Magabiztosan értékesítette a büntetőket, ezzel a végjátékban is sokat segített a csapatnak. A 9 pontod nagyon kellett a győzelemhez, bravó Fanni! Eszti nagyon tetszett, mert magához képest rendkívül megbízható volt és volt két gyönyörű betörése is. A labdavezetéssel kell még mindig előrelépni, szépen védekeztél, gratulálok. Szücsi sokat kihagyott, de látszik, hogy van szíved, mert a legfontosabb pillanatokban segítetted kosaraiddal a csapatot. Dolgozni kell és menni fog! Rebeka 5 lepattanóval és 2 ponttal vette ki a részét a munkából. Harcosan játszottál, régen láttam a csk-t így játszani. Önbizalom, mert többre vagy képes, ennél is. Dodóra nagyon mérges vagyok. Dumából nem élünk meg! Lehet vagánynak lenni, de akkor az élet minden területén teljesíteni kell. A védekezéshez pedig akarat kell. Ha ennyi játékpercbe ennyi sem fér bele, akkor nem kell kadett meccsre jönni. Szedd össze magad, mert mindkét csapatodat hátrányba hozod… Jázmin nagyon bátor volt, a palánk alatt 6 lepattanót szerzett. Pontot nem sikerült szerezni, de csak szépen sorban. Először éreztem, hogy jól érzed magad itt, képes vagy együtt lenni velünk. A csapat tagja vagy 100%-ban. Mindig kettőn áll a vásár. Örülök, hogy a teljesítményednek, Te is örülj és lépjünk egyet előre. Fábián Dóri először volt velünk és ezen a meccsen bár csak 2 perc jutott neki, látszott, hogy számíthatunk rád a hátralévő hónapokban is. Dolgozz tovább, mert először a serdülőn lesz meg az igazi siker, utána már a kadettben is kopogtatni fogsz. Blanka már félig a pályán van, nagyon remélem, hogy márciusban a legjobb híreket kapjuk. Hanna, viszont hétfőn munkába állhat, remélem minden rendben lesz, Te is nagyon hiányzol már!

Nagyon örültem két juniorunknak, Vikinek és Lillának, akik a helyszínen drukkoltak a csapatnak.

A 6 meccsből egyet sikerült egy rendkívül nehéz helyzetben is hozni. Jövő héten Pécsre megyünk, ahol nagyon nehéz dolgunk lesz, de a mai meccsből hatalmas önbizalmat meríthetünk, mert így is sikerülhet!

Köszönöm a szülőknek és mindenkinek a szurkolást, remek hangulatban játszhattunk!

Ellenfelünknek köszönjük a játékot!

BK

Pontszerzőink: Egri V. 23/3(2/7), Szabó E. 23/15, Strbik F. 9(5/6), Mohos E. 4, Szücs A. 4, Szopka R. 2, Darázsi D. 2 pont.

2018-02-15,
Kapcsolódó hírek
Török F.-Törekvés SE - Debreceni KA
51-62 (9-21, 14-19, 11-10, 17-12) Junior
2018. február 17. (szombat) 16.00

Tétje már nem nagyon volt a mérkőzésnek, de szerettünk volna egy jó meccset játszani. Sajnos tovább szűkültünk rotációban, ez azt eredményezte, hogy lepattanóban elképesztően nagyot estünk vissza, de sajnos ez várható volt. Inkább a mértéke az, ami szomorú.

Az első negyedben rendkívül rosszul kezdtünk, nagyon nehezen jöttünk ritmusba. Meghatározta az eleje az egész meccset, itt már 14-2 volt oda… Ellenfelünk egész mérkőzésen át zónázott, de képtelenek voltunk belső emberek nélkül ezt megoldani. Kintről nem jöttek a triplák, sok eladott labdánk volt és támadó lepattanóhoz nem jutottunk, igaz nem is mentünk érte…

A második negyedben is tovább szenvedtünk a zóna ellen. Emberfogásunk nem volt rossz, sőt küzdöttünk is becsülettel, de több extra dobása is beesett ellenfelünknek, így nem tudtunk közelebb jönni.

A 3. negyed végén már 21 volt oda, amikor kicsit közelebb jöttünk, de így is 16 volt közte.

A záró negyedben sikerült 10 ponton belülre jönni, de kapkodtunk, illetve továbbra sem nagyon jöttek a kinti dobásaink, így pedig, ilyen szerkezetben ez reménytelen volt. Nagyot küzdöttünk, mert egész pályán is megpróbáltuk, de a második félidőben is csak 28 pontra voltunk képesek.

Ellenfelünk 26 lepattanóval szedett többet…azért ez nagyon fájó. Zóna ellen nem könnyű játszani magas nélkül, és a kinti dobásaink sikere nélkül. Ezzel együtt küzdöttünk és a végén fel is zárkóztunk, de ellenfelünknek a legjobbkor mindig volt válasza. Mindössze 30%-kal dobtunk, így ilyen kevés ponttal nem lehet meccset nyerni. Sajnos nem tudtunk a csoportban győzelmet szerezni, de talán a „B” döntőn még sikerül győzelmet szereznünk. Maradt még 3 mérkőzésünk, remélem sikerül szépen búcsúzni az idei junior évtől.

A játékvezetés komikus volt, de azon kívül, hogy rendkívül bosszantó volt, semmi köze ennek a végeredményhez.

A szülőknek és mindenkinek köszönjük a szurkolást. Nehéz időszakban vagyunk, mindent megteszünk a „B” döntőn!

Gratulálunk ellenfelünknek!

BK

Pontszerzőink: Czintos B. 15/3(1/2), Sváb G. 12/3(3/3), Károlyi L. (0/2), Dobos K. 8(0/1), Somogyi V. 4, Strausz L. 2, Egri V. 2 pont.

2018-02-15,
Kapcsolódó hírek
Kiss Lenke KS/A - Török F.-Törekvés SE
0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) Serdülő 3.
2018. február 17. (szombat) 12.20
2018-02-15,
Kapcsolódó hírek
Törekvés SE - Darazsak Old Boys
66-88 (22-24, 19-22, 15-23, 10-19) Felnőtt férfi
2018. február 15. (csütörtök) 20.50

Noha a két csapat első mérkőzésén, idegenben egy nagyon szoros csatában csak 2 ponttal buktunk, aznap teljes csapattal álltunk ki. Most viszont sem egyetlen centerünk, Marci, sem Timothée nem állt rendelkezésre, legjobb dobónk Gábor sérüléssel küzdve vállalta a játékot, Rubó és Bozso pedig betegen, így sok jóra nem számíthattunk.

Rögtön az első percekben ki is jött a különbség, a vendégek minden labdaszerzésből és lepattanóból azonnal rohantak és villámgyors kosarakkal 7 pontra meg is léptek 3 perc játék után (2-9). Azonban nem estünk kétségbe, a Kari-Hege-Gábor alkotta triónk felváltva szerezte a kosarakat, így bár védekezésben képtelenek voltunk tartani a liga legjobb dobóját a soraik között tudó ellenfelünket, a kiváló támadójátékunkkal tudtuk tartani a lépést az első negyedben (22-24).

A második negyedet is rosszul kezdtük, a 3. percben már 7 pont volt közte, mi pedig időt kértünk (24-31). Sajnos minden poszton jobbak voltak, így csapatmunkával kellett volna a védekezést megoldani, de ez nem mindig sikerült. Viszont a támadóoldalon ezt sikerült kompenzálnunk, és bár 3 perccel a vége előtt már 14 pont volt oda (30-44), egy remek hajrával sikerült 5 pontra zárkózni a nagyszünetig (41-46).

Tudtuk, hogy előbb utóbb el fogunk fáradni, így muszáj volt a védekezésen javítani, ennek szellemében vágtunk neki a második félidőnek.

A játékrészt nem kezdtük rosszul, első kosár a miénk volt így már csak 3 pont közte (43-46). Ennél közelebb viszont már nem tudtunk kerülni, noha a 6. percben még mindig csak 4 pont volt közte (49-53). Sajnos egyre jobban elfáradtunk, és ami eddig beesett az ezt követően egyre kevésbé. A védekezésünkön sem tudtunk javítani, így szép lassan ellenfelünk kezdett meglépni. Bár a 8. percben is még csak 6 pont volt közte, az utolsó 1,5 percben hibát hibára halmoztunk, és ellenfelünk egy 9-2-es futást produkálva 13 pontra növelve előnyét (56-69).

Itt nagyjából éreztük, hogy el is dőlt a dolog, így a sérülteket már nem erőltettük, csak az volt a cél, hogy sérülés nélkül megússzuk. Ez meg is látszódott a támadójátékunkon, 8 perc alatt mindössze 2 pontot szereztünk, és ekkor már komoly hátrányban voltunk (58-84). Az utolsó 2 perc azonban nekünk sikerült jól, így a végére egy kicsit közelebb lopóztunk (66-88).

 

Gratulálunk ellenfelünknek!

 

BZS

Pontszerzőink: Zsoldos K. 22/3, Hegedűs D. 19, Latóczki G. 8, Beliczay Zs. 6/6, Rubóczky Gy. 4, Somogyvári G. 3, Botyánszki V. 2, Pap G. 2 pont.
2018-02-15,
Kapcsolódó hírek
BKGDSE - Törekvés SE
41-46 (16-12, 13-11, 8-11, 4-12) Felnőtt női
2018. február 14. (szerda) 20.45

A két csapat idei első összecsapásán sok kulcsemberünk hiányzott, ráadásul a mérkőzés első felében Kata is kidőlt, így végül egy szoros meccsen ötpontos vereséget szenvedtünk. Mindenképp vissza akartunk vágni, ám ezúttal Dodi és Boky nem álltak rendelkezésünkre, így ezúttal is nehéz meccsre számítottunk.

Nem is lett máshogy. Borzasztóan kezdtük a meccset, mindkét oldalon sok hibát elkövetve. A hazaiak szemlátomást nem zavartatták magukat és boldogan éltek az általunk kínált lehetőségekkel. Úgy tűnt, akármit engednek el abból kosár lesz, nekünk pedig semmi sem akar összejönni. A negyed derekán érkezett meg az első triplánk Annától, ennek ellenére a negyed derekán már 8 pont volt oda (14-6). Nem kértünk időt, ha nem cseréltünk, és próbáltuk felszítani a tüzet a csapatban, mert látszott, hogy puhán védekezünk. A negyed végére az Anna-Márti duó vezérletével azért sikerült közelebb lopakodnunk, így végül 4 pontos hátránynál fordultunk (16-12).

A második negyedet sajnos ugyanúgy kezdtük, mint az elsőt. Kintről képtelenek voltunk betalálni, bentről pedig nehéz dolgunk volt center hiányában. A 3. percben, 9 pontos hátrányban már időt kértünk és próbáltuk rendezni a sorokat (23-14). Ez nagyjából sikerült is, sorra harcoltuk ki a büntetőket, ám mivel gyatrán dobtuk őket a negyedben (3/8), csupán Guszti és Márti kosaraival tudtuk tartani a lépést. A védekezésünk már kicsit hatékonyabb volt, ám még mindig sok 50-50-es labda lett ellenfelünkké. Ennek ellenére a negyed végére sikerült 6 pontra zárkózni, ami a jelen helyzetben abszolút látótávolság volt (29-23).

Folyamatosan tüzeltük egymást, hogy keményebben, szorosabban, erőszakosabban védekezzünk, mert máshogy nem megy majd. Fontos volt, hogy tartsuk addig a lépést, amíg végre ellenfelünk elfárad és nem fog minden beesni nekik.

Végre jól is kezdtük a negyedet, és bár az első kosár a hazaiaké volt (31-23), ezt követően Reni palánkos triplájával és Anna, valamint Kata pontjaival egy 8-0-s futással egalizáltunk (31-31). Végre izzott a pad, harcoltunk, küzdöttünk és visszajöttünk a meccsbe. Ezt követően végre érkezett Kata első (ám sajnos egyetlen) triplája, amellyel először átvettük a vezetést (33-34). Bár a negyed végén azért elkövettünk 1-2 hibát, amelyeket kihasználva ellenfelünk 3 pontra meglépett, de tartottuk a lépést, és ott lihegtünk a nyakukban (37-34).

A záró felvonást ráadásul Márti gól+fault kombinációjával kezdtük, a büntető jó, így rögtön egál (37-37). A meccsen egyértelmű volt, hogy az akarat fog dönteni, és bár nem játszottunk jól, nagyon akartunk. Összeállt a védekezés, csodálatosan segítettünk oda, labdákat szereztünk, és bár voltak eladott labdáink is az indulásokból, az utolsó perchez érve átvettük a vezetést és az irányítást (39-41). A hazaiak időt kértek, ám ismét remek védekezést mutattunk be, az ellentámadásból pedig Márti volt eredményes, 4 pontra növelve a különbséget (39-43). A hazaiak időt kértek, 40 mp vissza, ám nekünk még volt 2 mezőnyfaultunk, amelyeket ezúttal tökéletes használtunk fel, tördelve a játékot. A dobás kimaradt, pattanó Barbinál, jön a fault, és két büntető. Az egyik jó, közte 5 (39-44), ellenfelünk utolsó időkérése, a dobás ezúttal is kimarad, Katát ütik, mindkét büntető jó, közte 7 (39-46), megvan a meccs, és bár a mérkőzés utolsó mozzanata a hazaiaké volt, végül hatalmas csatában, az utolsó 4 percben átvéve az irányítást, behúztuk a kötelezőt (41-46).

Gratulálok a csapatnak, mert bár nagyon rosszul dobtunk, hatalmas akaraterőről tettek tanúbizonyságot! Mártinak és Annának külön is gratulálok, a festékben nyújtott teljesítményhez!

Köszönjük ellenfelünknek a mérkőzést!

BZS

Pontszerzőink: Széky A. 12/3, Széplaki M. 11, Kléner K. 9/3, Harangi B. 5, Sváb A. 4, Kratochvill R. 3/3, Széky K. 1 Vajai V, 1 pont.
2018-02-15,
Kapcsolódó hírek
Archívum