Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

X. Törpilla Kupa
Jubileumi forduló képekkel

2018. május 11-én került megrendezésre a X. Törpilla Kupa 8. egyben az idei tanév utolsó fordulója.

A 10 éves évfordulónk alkalmából meghívtuk, azokat a játékosainkat, akik annak idején szintén a Törpilla Kupa rendszeren keresztül nevelkedtek és a mai napig fontos szerepet tölt be életükben a kosárlabda.

22 játékosunkat köszönthettünk egy szál rózsával és mutathattuk be őket a mostani Törpillás gyermekeinknek és szüleiknek. Számunkra nagyon fontos, hogy a legfiatalabbaktól, a legidősebbekig láthassák, valamint ismerhessék egymást az egyesületben kosárlabdázó gyermekeink. Példaértékű lehet mindenki számára, hogy ezek a lányok is itt kezdték a kosárlabdázást, és mára hova jutottak el.


A régi Törpillás tanítványaink mellett köszönthettünk három testnevelőt, akik az I. Törpilla Kupa óta velünk dolgoznak. Lotharidesz Katalint a Gyulai István Általános Iskolából, Rohony Erzsébetet a Páneurópa Általános Iskolából, Herczeg Évát a Török Flóris Általános Iskolából emlékplakettel jutalmaztuk, megköszönve ezzel 10 éves munkájukat.

Beliczay Krisztiánt az egyesületünk vezető edzőjét szintén emlékplakettel jutalmaztuk, aki 10 évvel ezelőtt kitalálta, megálmodta ezt a Törpilla Kupa rendszert, ami azóta, sikeresen, jól és eredményesen működik. Rengeteg leányzó kezdhet el ebben a rendszerben kosárlabdázni és juthat el akár a legmagasabb NBI/A-s szintre.

Ennek kapcsán köszönthettük Wentzel Nórát, aki a Páneurópa Általános Iskolában Rohony Erzsébetnél kezdte pályafutását. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy elfogadta a meghívásunkat és részt vett a 80. Törpilla Kupánkon. Volt testnevelőjétől, Böbétől egy emlékplakettet vehetett át. Nagyon megható pillanatok voltak ezek, hiszen Nóri az első NBI/A-s játékosunk a Törpilla Kupa rendszerből. Nóri egyesületünkből 2 évvel ezelőtt tovább lépett és azóta a  Pécs csapatában kosárlabdázik az utánpótlás és felnőtt korosztályban, valamint a korosztályos magyar válogatottban. Testvére Hanna is vele tartott, így ők ketten már nem egyesületünk játékosai, de továbbra is magas színvonalon kosárlabdáznak, és nyomon követjük további pályafutásukat. Ezúton is köszönjük szépen, hogy elfogadtátok a meghívásunkat.

A Törpilla Kupa rendszerünkből egy edzőnövendéket is köszönthettünk, igaz csak megemlítve nevét. Szabó Alexandra egyesületünk első edző növendéke, aki a Törpilla Kupa rendszerben nevelkedett és úgy döntött, hogy edző szeretne lenni. Jelenleg a mini és serdülő korosztályban segíti edzőink munkáját. Azért nem tudott részt venni ezen a kupán, mert a Serdülő csapatunkkal Zalakarosra utazott az országos B döntőre.

Ezt követően a volt Törpilla Kupás játékosaink köszöntötték egy csokor virággal volt testnevelőiket, akik 10 évvel ezelőtt először labdát adtak a kezükbe és megszerettették velük ezt a sportágat. Nagyon jó volt látni, hogy ezek a gyerekek milyen szeretettel vannak még mindig volt testnevelőjük iránt.

Minden résztvevő iskola névre szóló Kupát kapott az egész éves teljesítményükért, ezzel megköszönve a testnevelők és a gyerekek áldozatos munkáját. A gyerekek az üdítők, csokik oklevelek mellé emlékérmet kaptak, aminek nagyon örültek és nagyon büszkék voltak rá. Minden évben az utolsó fordulón ezzel köszönjük meg és ismerjük el munkájukat. 

A megható pillanatok után a játéké volt a főszerep. A volt Törpillás játékosaink mérkőzést játszottak a jelenlegi Törpillás gyerekeink ellen. Minden csapatban játszó leányzót név szerint bemutattunk, így ők is megtapasztalhatták, milyen az, amit jelenleg még csak tv-ben láthatnak nagy világklasszis csapatoktól. A nagylányaink újra élhették régi Törpillás meccseiket és nosztalgiázhattak, a mostani Törpillás lányaink pedig tanulhattak a nagyobbaktól és láthatták tőlük, hova lehet eljutni. Nagyon jó hangulatban zajlottak a mérkőzések, öröm volt nézni őket. A nagylányainkat szüleik is elkísérték erre a rendezvényre, akiket szintén jó volt újra látni a Törpilla Kupán. Nekik is nagy élmény volt újra felidézni, hogy honnan is indultak gyermekeik.

A mérkőzések után testnevelőink, edzőink is pályára léptek a volt Törpillás lányainkkal együtt. Szoros küzdelem után a Zöld csapatnak sikerült nyerni. A jelenlegi Törpillás játékosaink nagyon jó hangulatot csináltak, szurkoltak, zengett tőlük a tornaterem. Ezekért a pillanatokért is nagyon fontos ez a rendezvény sorozatunk.

A testnevelők, edzők mérkőzés után még mindig nem ért véget a móka, hiszen a B csoportban szereplő csapataink együtt dobóversenyezhettek a volt Törpillás lányainkkal. Itt is nagyon jó volt a hangulat és izgalmasan alakult a dobóverseny, amit a Gyulai Tigrisek csapatának sikerült megnyerni. A nagylányok is újra kislányok lehettek, és ugyanúgy élvezték a játékot, ahogy annak idején, amikor ők voltak 10-11 évesek.

Összességében egy nagyon jól sikerült rendezvény volt a 80. Törpilla Kupa fordulónk. Szerettük volna megismertetni mindenkivel, hogy honnan indultunk és hova jutottunk el a 10 év során, amióta létezik és működik a Törpilla Kupa sorozatunk. Olyan élményt adhattunk, ezáltal a most felnövekvő gyerekeinknek, ami bízunk benne, hogy meghatározó lesz további sportpályafutásuk során. Továbbra is célunk NBI/A-s játékosokat nevelni, továbbra is fontos számunkra, hogy szeressék meg annyira ezt a sportot a gyerekek, hogy életük során mindig legyen kötődésük a kosárlabda sportág, valamint a sport iránt. Akár játékosként, akár edzőként, akár sportszakmai vezetőként.

Szeretnénk megköszönni a Török Flóris Általános Iskola vezetőségének, hogy minden évben lehetővé teszik, hogy ilyen komoly munkát végezhessünk a kosaras lányokkal. Hosszú évek óta működünk együtt az iskolával ez is elengedhetetlen az egyesületünk sikereihez.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki megtisztelt minket ezen a jubileumi fordulónkon és együtt ünnepelt, játszott, szurkolt velünk.

Reméljük, hogy mindenki hasonlóan jól érezte magát, mint ahogyan azt mi is tettük.

Jövőre újra találkozunk a XI. Törpilla Kupa első fordulóján októberben.
2018-05-15,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás