Bemutatkozás Vezetők, Edzők Edzések Helyszínek English Friss hírek
KezdőoldalCsapatainkIskolai bázisainkXI. Törpilla KupaMini válogatottJátékvezetőknekSportetikaTanulmányi szabályozás50 órás közösségi szolgálatKéptárTörök KupaMKOSZ UP szabályokMKOSZ Fegyelmi SzabályzatSzakmai etikaVálogatottságSzurkolóknakUtánpótlás EB, VB 2005-tőlTAOSportpálya-vonalazásLinkek

51/B.§ Utánpótlás védekezési elvek megsértése

(1) Tilos az edzőnek az MKOSZ bármely utánpótlás korosztályra elfogadott védekezési elveinek be nem tartása mérkőzések alatt, tilos továbbá játékosainak erre történő utasítása, buzdítása, valamint játékosai ilyen magatartásának eltűrése.

(2) Aki az (1) bekezdésben foglaltakat megszegi, azzal szemben az alábbi büntetések szabhatók ki:

A) Nem országos versenyrendszerben megvalósított fegyelmi vétség esetén

a) szóbeli figyelmeztetés, vagy

b) legfeljebb 3 hónapra szóló edzői tevékenységtől történő eltiltás szabható ki.

c) Aki e fegyelmi vétséget az A) pont szerint egy éven belül ismételten megvalósítja, azzal szemben legalább 2 havi, de legfeljebb 4 havi edzői tevékenységtől történő eltiltást kell kiszabni.

B) Országos versenyrendszerben megvalósított fegyelmi vétség esetén

a) Legalább 2 legfeljebb 6 havi edzői tevékenységtől történő eltiltást kell kiszabni.

b) Aki e fegyelmi vétséget a B) pont szerint egy éven belül ismételten megvalósítja, azzal szemben legalább 4 havi, de legfeljebb 9 havi edzői tevékenységtől történő eltiltást kell kiszabni. Az ebben a §-ban szabályozott ügyekre az MKOSZ Fegyelmi Bizottsága rendelkezik kizárólagos illetékességgel. A Fegyelmi Bizottság az ügyben akkor rendelheti el az eljárás megindítását, ha rendelkezésére áll olyan mozgókép felvétel, amely az adott mérkőzés játékidejének legalább 50%-át lefedi.

A Fegyelmi Bizottság a teljes tényállás felderítése céljából az MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottságától az esetre vonatkozó állásfoglalást szerez be 8 napos határidő biztosításával. Ennek érdekében szükség esetén az eljárás meghosszabbításának van helye.